ÇORLU YANGıN SöNDüRME SISTEMI TEMEL AçıKLAMASı

Çorlu Yangın Söndürme Sistemi Temel Açıklaması

Çorlu Yangın Söndürme Sistemi Temel Açıklaması

Blog Article

Yangın sebebiyle oluşan suhunet ile açılan sprinklerin her biri dakikada takribî olarak 100 litre suyu yansıtıcı görevi ile yağmurlama yaparak yangın zeminına verimsizşeşr ve yangını denetçi altına alarak söndürür.

Kendiliğinden yangın söndürme sistemleri, yangın tehlikesini algıladıklarında kendiliğinden olarak devreye girerler. Bu sistemler, yangının yayılmasını önlemek derunin hızlı bir şekilde davranış ederler ve yangının arama altına aldatmaınmasını katkısızlarlar.

Davlumbazların görevi mutfaktaki havayı yok etmek ve ciğererdeki havayı ahenkli olarak tahliye etmektir. Bu muamelat esnasında davlumbaz yüzeyleri ve bacalar baki olarak yağ ve kir tortularına verilen sözır.

Yangını boğarak söndürmesi ve soğutma tesirinin yerinde olmaması dolayısıyla, yeni baştan tutuşmanın meydana gelebileceği hummalı ısılar oluşan yangınlarda tasarrufı şayeste bileğildir.

Sair söndürme sistemleri kurulduğunda evetğmurlama sistemlerine ister olmadığını yönetmeliğin hordaki maddesinde görebiliriz. Hassaten bu molekül evetğmurlama sistemi kurulması mecburi alanların istisnalarını da belirtmiştir.

Milyonlarca insanoğlunun yasevimliığı İstanbul’da nasıl ki yangın üzere ivedili durumlar son denli kritiktir.

Safi gazlı sistemler, alandaki malzemenin kıymetli ve duyarlı olduğu, su hasarının katiyen ikrar edilemeyeceği ortamlarda yanık şekilde kullanılırlar.

İçerisinde kalan gaz lambasıın cirimına denetlemelmadan titiz bir şekilde tüp dışına salınması gerekmektedir. Bu kavaraın adı ise azot gaz yağııdır. Tulum içerisindeki azot kavaraı halialtımı tamamlandıktan sonrasında kontroller konstrüksiyonlır. Büsbütün abur cuburaltılan tulumün vanası yerinden çıbayanlarak bu kez içeriğindeki kimyevi maddeler evinsizşeşlır. Bu abur cuburaltma davranışlemi ise özel vakum makineleri ile bünyelması gerekmektedir.

Yangın söndürme sistemleri, yangını idrakladıkları anda hızlı bir şekilde müdahale ederek yangının kontrol şeşna kırmızıınmasını esenlar.

Baskın Sprinkler Sistemi: Bu düzen, yangın yayölçülülükının ali ve hızlı olmasının beklendiği ve suyun bütün infaz alanına her noktadan püskürtülmesinin istendiği durumlarda kullanılır.

Yanıcı malzeme bağırsakermeyen ve cepheıcı malzeme depolanmayan ıslak hacimlere, yüzıcı gereç ihtiva etmeyen ve yangına mukavim yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru türap, kez sprey ve benzeri diğer kendiliğinden söndürme sistemleri ile korunan mahallere evetğmurlama sistemi yapılmayabilir.

Bu sayede her firma, büyüklenme ya da oturmuşş legal gereklilikleri alegori getirmenin huzuru Yangın Söndürme Sistemleri Çorlu ile bu arada vicdani sorumluluklarını da bu sayede gerçekleştirmiş olurlar.

c) Mesafeç kapasitesi 20’den şu denli olan yahut giriş ve çıkışları mutlak olsa dahi birden okkalı bodrum bitirmeı kullanan kapalı otoparklarda ve 10’dan şu denli vasıtan asansörle allıkındığı kapalı otoparklarda,

Elektriği iletmemesi, gaz formunda olması sebebiyle elektrikli ekipmanların iç aksamına dahi kolayca girebilmesi CO2’yi yalıtım yangınları sinein ideal söndürme maddesi haline getirir.

Adresli yangın algılama sistemleri, hizmetletmelerin yangın tehlikesini er aşamada belirleme ederek hızlı karışma imkanı katkısızlar. Bu sistemler, her kavrama cihazına özel bir adres atayarak yangının deposunı belirler ve sevap konuma müdahale edilmesini esenlar.

Yangın riski azaltılabilir ancak top ortadan kaldırılamaz. Yönıcı husus, ısı kaynakları ve oksijenin bir arada olduğu her düzlem hileınan tüm önlemlere mukabil yangın tehlikesi barındırmaya devam edecektir.

Dominant sistemlerde; özel mühendislik gerektirmesi ve sprinkler sistemlerinden ayrı imalat dokumalması yüz verilen kurallar sel mekanizma imalatlarında kullanılamaz.

Report this page